Nederlands

Ontdek Apenheul: next-level aapjes kijken

Ontdek Apenheul: next-level aapjes kijken
Selecteer taal
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands
Français Français
Deutsch Deutsch
Français Français
Deutsch Deutsch
English English
Aapjes kijken was nog nooit zo gaaf! In de Apenheul bewonder je maar liefst 35 verschillende soorten, waarvan de helft  ook nog eens los rondloopt door het park. Dichterbij kun je niet komen! De andere ster van de Apenheul is het park zelf; de apen verblijven namelijk in een prachtig groen en ruim opgezet park, gelegen midden op de Veluwe. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam om een dagje apen te observeren. Je zult grappige overeenkomsten tussen apen en mensen opmerken, omdat apen het meest vergelijkbaar zijn met mensen. Ontdek welke aap het meest op jou lijkt tijdens je bezoek aan de Apenheul!

Met korting naar de Apenheul

Het is fantastisch om een bezoek te brengen aan de Apenheul, maar het wordt nog leuker wanneer je met aanzienlijke kortingen de dierentuin bezoekt. Met de besparingen die je maakt, geniet je tijdens je bezoek van heerlijk eten en drinken, kies je uit prachtige souvenirs of kun je zelfs vaker terugkomen naar dit prachtige park! Daarom vind je op Social Deal regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor Apenheul, zodat je voordelig met het hele gezin een dagje uit kunt plannen. Wanneer staat jouw volgende bezoek aan de Apenheul gepland?

Alle dierentuindeals bij Social Deal

Ben je dol op dierentuinen? Op Social Deal ontdek je scherpe deals voor een dagje uit bij de leukste dierentuinen in Nederland, België en Duitsland! Waar ga jij als eerste heen?
De apen in Apenheul
Benieuwd naar de variëteit aan apensoorten in het park? Apenheul is een paradijs voor primatenliefhebbers. Je ontmoet ringstaartmaki's, machtige laaglandgorilla's, unieke witwanggibbons, imposante Borneo orang-oetans en meer. Zeldzame soorten zoals de Alaotra bamboemaki en goudkopleeuwaap zijn hier te vinden. Of je nu komt voor gorilla's of ringstaartmaki's, Apenheul biedt een onvergetelijke ervaring voor alle leeftijden. Hoeveel apensoorten tel jij tijdens je bezoek?

6 onmisbare Apenheul-activiteiten voor tijdens je bezoek

  • Apen in hun habitat - Bekijk apen in hun natuurlijke omgeving terwijl ze vrij rondlopen
  • Voederpresentaties - Mis de voederpresentaties niet, waar je apen van dichtbij ziet eten en leert over hun gedrag
  • Apenboompad avontuur - Loop over het Apenboompad tussen de boomtoppen voor een ander perspectief op de apen
  • Conservatie betrokkenheid - Ontdek hoe de Apenheul bijdraagt aan het behoud van bedreigde apensoorten en hun leefgebieden
  • Kinderpret - Kinderen spelen en leren met interactieve activiteiten en speelplaatsen
  • Prachtige natuurwandeling - Verken de weelderige omgeving en geniet van de natuur tijdens een ontspannende wandeling door het park
Speelmogelijkheden in de Apenheul

Bij Apenheul is apen spotten een avontuur! Neem een gratis speurkaart bij de ingang mee en krabbel een vakje open bij elke ontdekte apensoort. Zoek ruim 30 apensoorten en doe mee aan de na-aap opdrachten op de acht borden. Voer ze uit, onthoud de letters en vorm een codewoord. Noem dit codewoord in de souvenirshop voor een verrassing!

Tussen het apen spotten door kun je spelen in de speeltuin. Ontdek toffe speeltoestellen verspreid door het park en hang zelf de aap uit. Bij De Waaghals klim je omhoog en roetsj omlaag via de grote glijbaan. In de nieuwe speeltuin bij De Apegaap is er zelfs een reusachtige gorillakop! In het huis van NAAAP leer je spelenderwijs over apen, met opdrachtjes zoals jungledoolhof-navigatie en vergelijk je je handafdruk met die van diverse apensoorten.
Eten en drinken in het park
Honger gekregen na het spelen en apen spotten? Drie horecapunten in het park bieden lekker eten en drinken. Bij De Apegaap start je de dag met Lazy Monkey koffie en iets lekkers zoals appeltaart, Tiara Cookie of muffins. Ook sluit je hier je dag af op het terras met wijn of bier. De Wildebras, centraal gelegen in het pak, heeft overdekte ruimtes en terrassen voor rust en maaltijden, van soep tot menu's en koffie. Bij De Waaghals kun je 's middags genieten van een Gorilla burger, broodje aap of ijsje voordat je verder gaat met het verkennen van het park en het nachtdierenverblijf.
Uit eten in de buurt van Apenheul
Wil je na je bezoek aan Apenheul nog uitgebreid uit eten gaan? Of toch nog even een goed bodempje leggen voordat je weer op terugreis gaat? Ontdek de beste restaurantdeals in de buurt van de dierentuin en scoor aanzienlijke korting op je etentje via Social Deal!
Voordelig overnachten in in de buurt van Apenheul
Een dagje Apenheul is best intensief; je hebt zoveel indrukken en ervaringen te verwerken. Hoe lekker is het dan als je op steenworp afstand van het park overnacht? Rust heerlijk uit in een hotel in de buurt van Apenheul; via Social Deal scoor je een voordelige overnachting: